DRUM.bg

Новини

Джихад за Великден

Джихад за Великден
април 13
14:23 2017

Спокоен ли ще е Великден? Въпрос, който днес мнозина си задават. Какво бихме могли да очакваме навръх най-светлия християнски празник ? Ще могат ли хората по света спокойно да отидат на църква и да се помолят?

Имам усещането, че джихадът е навсякъде около нас – в парковете, в градинките, в моловете, в кафенетата, а сега и в храмовете. Срещу кого е всъщност свещената война „джихад“? Срещу християните, мюсюлманите или целия свят. Отговорът е еднозначен – срещу цивилизацията, религиите са само параван за тероризма. Но този параван с всеки изминал ден става все по-прозрачен. Намеренията на злосторниците прозират през куполите на църквите, през минаретата на джамиите, през тунелите на метрото и автобусните спирки. След взрива в Санкт-Петербург, в кръв бе облян Стокхолм, а после и Египет. Може би не е случайно, че атентатите в две християнски църкви в Египет на Палмова неделя са в навечерието на визитата на папа Франциск на 28 и 29 април.

Идил

При атентата в коптската църква „Свети Георги“ в Танта нападателят се е самовзривил вътре между нищо не подозиращите миряни. Интерсно, дали преди да се взриви е изрекъл „Аллах Акбар“, защото ако наистина „Аллах е най-велик“ защо убива в неговия храм? Та нали преводът на думата Аллах е Господ. Да, Господ наистина е най-велик според трите основни религии и никой няма правото да отнема това, което само Създателя може да създава– живота! Трябва ли сега човечеството да трепери отново? Нима ще живеем с мисълта, че велик ще е този Великден, ако оцелеем? Ако сме истински вярващи трябва да победим всяко едно зло намерение не само с думи, но и с дела. Защото няма място за страх, там където е Бог. Властите на Танта съобщиха, че в града била обезвредена още една бомба край местната джамия. Значи под прицел е бил и мюсюлмански храм.

Тероризмът няма религия и националност. Не се заблуждавайте, че терористите са правоверни мюсюлмани. Те са слуги на дявола, пратеници на сатаната. Радикалният ислям в наши дни е с новоизмислени догми и правила, компрометиращи истинската вяра. Радикалния ислям ще остане световна заплаха още десетилетия. Той все повече пуска пипалата си по света и е буквално до вас. Терористът може да е симпатичният господин с интелигентен вид и очила в тролея на съседната седалка. Този път, обаче, джихадистите посегнаха върху християнски светини и то на празник. Вероятно това е началото на новия им сценарий за Великден. Къде ли ще е поредното богохулство в името на Аллах. Защото истинският ислям не само, че признава християнството като религия, но изключително уважава Дева Мария. В Свещения Коран има „Сура на Мериям“ (на арабски Мария е Мариям). Къде е логиката да унищожаваш това, което признаваш.

Коптите, които се оказаха поредната мишена за терор, са ортодоксални египетски християни. Те са най-голямата етнорелигиозна общност с древни корени в Близкия изток и Африка. Смятат ги за преки потомци на древните египтяни – коренното доислямско, неарабско, население на Египет. Те са приели християнството още през 1-ви век от апостол Марк. Днес в сърцето на стария град Кайро е разположен най-големият коптски квартал. Храмът там е наречен „Св. Марк“. Апостол Марк е един от четиримата евангелисти, пристигнал в Александрия, за да проповядва християнството. Той бил убит от римляните, а коптите го приемат за свой първи патриарх.

Джихадистите ненавиждат древната история и нейните ценности. Това те го доказаха със зверските си действия в Ирак и Сирия, вандалски унищожавайки паметниците на Шумерското царство, Ниневия, древна Асирия и Палмира. Сега под прицел бяха християните в Египет. Утре може да е Хеопсовата пирамида и Сфинкса, а после и църквите във вашия град, което не трябва да се допуска. И само с общи усилия и постоянна борба може да ликвидираме чумата на 21 век – тероризма.

Автор: Оля Ал-Ахмед за standartnews.com

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 20 ноември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook