DRUM.bg

Новини

Дегустация на австрийски вина на 19 юни в София

Дегустация на австрийски вина на 19 юни в София
май 30
13:51 2015

Осмото поредно издание на традиционната дегустация на вина от Австрия – Grand Austrian Tasting (GAT) ще се проведе на 19 юни, на моравата пред хотел Хилтън в София.

Още от основаването си през 2008 г. Grand Austrian Tasting се подчинява на идеята за обединението на различни, иначе конкуриращи се, търговци за един ден в името на една идея – австрийското вино. Поканените за участие вносители не заплащат наем за щанд или площ и са равнопоставени като представяне, независимо от производствения им обем. Основатели на изложението са Лияна Стоилова, Яна Петкова и Валтер Ватцин.

Тази година в GAT ще участват 16 изби, които ще представят над 50 вина, като са включени всички важни винени региони на Австрия – Бургенланд, Вайнфиртел, Карнунтум, Кремстал, Камптал, Щайермарк, както и легендарните лозя около столицата Виена.

Вносителите

Петкова и Съдружие (организатор), Авексим, Бибендум, Картел, Касавино, Негосиан, Трансимпорт, О & В Корп

Акценти на ГАТ 2015

Добри приятели – след седем години упорита работа организаторите вярват, че България и Австрия са се опознали донякъде във винено отношение и се надяват за посетителите GAT да е като среща с добри познати.

Трудната година – 2014 ще остане в историята като черна година за винарството в Европа. Обикновено се казва, че виното се прави на лозето, но подобни години показват кой колко може в избата.

Виното е за всички – хората създали GAT са привърженици на откритото, некомплицирано отношение към виното. Виното не е напитка за сноби в костюми, то е за всички, от него няма нужда да се „разбира”, трябва само да се обича. Това е и основното послание към публиката на Grand Austrian Tasting.

Както винаги – отново ще имате възможност да опитате биодинамични вина, да прескочите до Австралия и Нова Зеландия, за да опитате награждаваните вина на Берт Саломон и да се потопите в многоликото богатство на местния бял грюнер велтлинер и плодовата елегантност на ризлинга.

Кога: 19 юни 2015 г. от 13 до 20 ч.
Къде: на моравата пред хотел Хилтън София, бул. България 1
Вход: 15 лв.

източник: divino.bg

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook