DRUM.bg

Новини

Центърът за градска мобилност връща парите от глобите?

Центърът за градска мобилност връща парите от глобите?
юли 07
18:44 2014

Глобените могат да обжалват в съда

Шофьори, потърпевши от столичните паяци, могат да си търсят парите по съдебен път. Това е възможно, след като Административният съд в София обяви дружеството Център за градска мобилност за незаконно.

Досега всички събрани пари от глоби за неправилно паркиране в София отиваха в Центъра за градска мобилност. Съдът обаче реши, че той е търговско дружество и незаконно събира глобите и те трябва да отиват в Столична община.
Решението е да се създаде общинско предприятие или общинска служба, която да събира тези пари. Така, според изчисленията, в бюджета ще влизат още 19 млн. лв.

Освен паяците, съдебното решение поставя извън закона и друга дейност на Центъра за градска мобилност – платено паркиране в центъра на София.Поставянето на скоби и евакуацията на автомобилите е законна дейност, незаконно обаче е събирането на глобите.

„Общинският съвет през септември отменя текстове, които са били валидни до тогава и ги заменя с нови и сега кметът трябва да издаде заповед, той обаче не е издал такава заповед и към момента формално погледнато синя и зелена зона са незаконни“, припомня Гергана Владкова от Софийски обществен съвет. Хората могат да обжалват в съда наложената им глоба.

Тагове:
Сподели

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook