DRUM.bg

Новини

Центърът за градска мобилност връща парите от глобите?

Центърът за градска мобилност връща парите от глобите?
юли 07
18:44 2014

Глобените могат да обжалват в съда

Шофьори, потърпевши от столичните паяци, могат да си търсят парите по съдебен път. Това е възможно, след като Административният съд в София обяви дружеството Център за градска мобилност за незаконно.

Досега всички събрани пари от глоби за неправилно паркиране в София отиваха в Центъра за градска мобилност. Съдът обаче реши, че той е търговско дружество и незаконно събира глобите и те трябва да отиват в Столична община.
Решението е да се създаде общинско предприятие или общинска служба, която да събира тези пари. Така, според изчисленията, в бюджета ще влизат още 19 млн. лв.

Освен паяците, съдебното решение поставя извън закона и друга дейност на Центъра за градска мобилност – платено паркиране в центъра на София.Поставянето на скоби и евакуацията на автомобилите е законна дейност, незаконно обаче е събирането на глобите.

„Общинският съвет през септември отменя текстове, които са били валидни до тогава и ги заменя с нови и сега кметът трябва да издаде заповед, той обаче не е издал такава заповед и към момента формално погледнато синя и зелена зона са незаконни“, припомня Гергана Владкова от Софийски обществен съвет. Хората могат да обжалват в съда наложената им глоба.

Тагове:
Сподели

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 18 октомври 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook