DRUM.bg

Новини

Студент създаде устройство, което ни позволява да “влизаме” в тялото на друг човек

Студент създаде устройство, което ни позволява да “влизаме” в тялото на друг човек
август 02
20:33 2014

[xyz-ihs snippet=“Adsense“]

Студент от британската столица е създал машина, която ни дава възможност да “влизаме“ в тялото на друг човек, пише The Telegraph, цитиран от „Фокус“. Йифей Чай е разработил Pretender Project като част от обучението си в Лондонския кралски колеж, използвайки почти изцяло части, достъпни в търговската мрежа, обединени в система от специален софтуер. 
Системата използва маската за виртуална реалност Oculus Rift, за да прожектира гледната точка на човека, в чието тяло “влизаме”, наричан “контрольор”. Устройство Kinect на Microsoft засича движенията на контрольора и изпраща данни, които провокират електрически шокове между 40 и 80 волта в различни мускули, предизвиквайки движение на контролирания човек. Когато контрольорът вдигне ръката си, например, конролираният е принуден да направи същото движение, а картина на видяното се прожектира пред очите му. 
Коментирайки разработката си онлайн Чай казва, че на първо място проектът му изследва какво означава да контролираш и да бъдеш контролиран. “По-нататък, тъй като потребителите имат възможност да “влязат” в тялото на някой друг, те могат да изживеят истински дълбоки социални взаимодействия и да действат като друг човек без ограничения. Резултатът е първият инструмент за проучване на личност в реалния живот”, обяснява студентът. 
В момента машината все още е прототип, при който трябва да се преодолеят някои ограничения. Софтуерът генерира забавяне и движенията на контролирания се забавят с една секунда, а Kinect сензорът понякога погрешно предава движенията. 

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook