DRUM.bg

Новини

Тържествен военен парад в чест на Деня на победата

Тържествен военен парад в чест на Деня на победата
май 09
13:24 2015

Завърши тържественият военен парад, посветен на 70-годишния юбилей от победата на съветската армия над Нацистка Германия. Той премина под засилени мерки за защита, а много лидери бойкотираха събитието и отказаха да присъстват.

Над 16 хиляди руски военнослужещи, както и представители на други съюзни държави, дефилираха на Червения площад в Москва. Колона от 194 бойни единици следваше шествието. Това се случи пред погледа на руския президент Владимир Путин и над 30 държавни глави. В парада по случай Деня на победата бяха представени и последните технически достижения на Русия в областта на сигурността и отбраната. Парадът със сигурност ще бъде запомнен като най-мащабния, правен досега. Едни от най-добрите пилоти в света демонстрираха умения със своите изтребители, превръщайки събитието в още по-грандиозно.

Ллидерите на САЩ и Франция отказаха да присъстват на парада, въпреки че страните им са били съюзници с Русия по време на войната. Българският президент Росен Плевнелиев също не бе в Москва, но положи цветя на паметника на Незнайния войн в София.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 25 септември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook