DRUM.bg

Новини

Торта „Гараш“ – вкусът на детството

Торта „Гараш“ – вкусът на детството
юли 26
18:18 2014

За днес сме ви приготвили една страхотна рецепта за торта „Гараш“. Тя е на сладкарката Добринка Добрева с леки козметични промени от страна на Вероника от блога GingerCookies. Насладете се и вие!

torta_garash

Продукти :
за блатовете (6 броя):
10 белтъка
400 грама смлени орехи
300 грама захар
2 супени лъжици бяло брашно (с лек връх)

за крема:
300 грама краве масло (меко, не разтопено)
6 жълтъка
200 грама хубав шоколад
100 мл вода
100 грама захар
ванилия

Приготвяне на крема:
Да започнем първо с крема, за да може да се охлади добре и да се работи лесно с него, без да тече.
Сложете водата и захарта на котлона да образуват захарен сироп.
След като сиропът заври, натрошете шоколада и го сложете вътре, като не спирайте да разбърквате, докато се получи гладка хомогенна смес със сиропа.
Махнете сместта от котлона, изчакайте съвсем малко и прибавете по малко от сместта към предварително разбърканите (не разбити на пяна) жълтъци.
Добавяйте от шоколадовата смес към жълтъците и не спирайте да разбърквате.
Смесете всичко напълно.
Изчакайте сместта да се охлади и прибавете маслото и ванилията.
Разбъркайте добре и оставете крема в хладилник да стегне.
Отнема доста време и се налага да изчакате, иначе ще е течен.

Приготвяне на блатовете:
Разбийте с миксер белтъците и захарта на сняг.
Добавете орехите постепенно и разбърквайте с шпатула или лъжица, после прибавете и брашното и разбъркайте отново.
Изпечете 6 еднакви кръгли блата в подготвена намаслена и набрашнена или покрита с намаслена хартия за печене тава (диаметър около 27 см).
Ако изсипвате сместта със стандартен като големина черпак, долу горе 1 е достатъчен за един блат. Загладете сместта с лъжица.
Печете блатовете в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изпичането става бързо, внимавайте да не ги прегорите.
Оставете готовите блатове да изстинат напълно и сглобете тортата, като се постараете да оставите малко повече крем за покриване на тортата.
Декорирайте с цели орехови ядки или с нещо по ваше желание.
Съхранявайте тортата в хладилник, ако е на топло вкусът й е различен.

Kolaj torta

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook