DRUM.bg

Новини

Новата Тойота с водороден двигател в продажба от 2015 година

Новата Тойота с водороден двигател в продажба от 2015 година
август 12
13:10 2014

[xyz-ihs snippet=“Adsense“]

В отговор на предизвикателството на Тесла моторс, които обявиха преди месеци пускането на електромобила TeslaModel S с батерии с дълготраен пробег, наскоро от Тойота съобщиха, че възнамеряват да пуснат в началото на следващата година дългоочаквания масов автомобил с водородно гориво. Първият модел ще е Sedan 2015 и ще се продава на цена 70 000 долара. От компанията твърдят, че колата ще има 430 мили пробег с едно зареждане и време за презареждане 3 минути – и двете цифри са по-добри в сравнение с подобни параметри при автомобилите, задвижвани с газ.
В началото автомобилът ще бъде пуснат по магазините в Япония, където вече има изградени станции за зареждане с водородно гориво. След Япония колата ще се продава в Европа и Северна Америка. Калифорния ще е първия щат, който ще получи автомобил с водородна клетка, те вече започнаха да изграждат зарядни станции.
Производителите на автомобила се стараят да го направят поне толкова удобен, колкото всяка друга масова кола.  Може би най-голямото предизвикателство за тях в момента е не развитието на превозното средство, а да се гарантира на клиента повсеместна близост до станция за зареждане.
Природозащитниците се изказват в полза на водородния автомобил на Toyota, в сравнение с всички електрически превозни средства на Тесла. Причината е, че енергията в електромобилите най-вероятно идва от вредни за околната среда източници, като например въглища. При водородните автомобили водородът се смесва с кислород, като от химичната реакция между тях в атмосферата се изпуска само безвредна водна пара.
Преди няколко седмици премиерът на Япония Шиндзо Абе демонстрира подкрепа към иновативната разработка на компанията, като в продължение на около две минути  управлява пред представителите на медиите прототип на водороден автомобил по време на посещението си в западния японски град Китакиушу. Според него, вместо да се внася петрол, може да се инвестира в изграждане и разширяване на инфраструктура за доставки на водородно гориво.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 20 ноември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook