DRUM.bg

Новини

„Сърдитата котка“ – неразказваната история на интернет феномена

„Сърдитата котка“ – неразказваната история на интернет феномена
юли 19
15:32 2014

Преди близо две години една котка САЩ предизвика еуфория в социалните мрежи и милиони хора от цял свят споделиха снимката й. Дори й дадоха име – The Grumpy cat (Сърдитата котка).
Историята започва в щата Аризона, когато Табата Бъндсен кани брат си Браян на гости. Тогава той за първи път вижда котето със странното име Сос Тардар. Прави му снимка и я качва в платформата Reddit. За по-малко от ден, над един милион души коментират изображението, като някои от тях са сигурни, че снимката е минала през Фотошоп и няма как животното да изглежда по този начин. За да спре спекулациите и да докаже, че това е истинското изражение на котето, Браян заснема клип и го споделя в Youtube. Тъмните кръгове около очите на животинчето и малформацията на устата му придават изражение, че то е винаги недоволно от света около себе си. Потребители на социалните мрежи се шегуват, че заради даденото му име Сос Тардар, то се е разсърдило и е придобило такава физиономия завинаги.
523962_435475969821479_467734747_n
За много кратък период от време Сърдитата котка събра над 6 милиона почитатели във Facebook, над 200 хил. последователи в Twitter и още много фенове от цял свят. Нейният образ грее от всякакви рекламни материали – чаши, тениски, календари, играчки и др. Факт е, че котето носи на стопанката си милиони долари печалба, част от които биват дарявани за благотворителност. „Всичко стана много случайно. Никога не съм очаквала, че Сос Тардар ще предизвика такъв интерес сред хората. Постоянно ми се обаждат и искат да го снимат във филми и предавания.“, коментира въодушевено Табата. Потребители на социалните платформи постоянно правят колажи с образа на котката, пишейки различни забавни реплики като „Забавлявах се веднъж – беше ужасно“, „Няма толкова кафе на света, че да ме накара да се събудя и усмихна“ и други. Ето и някои факти за Сърдитата котка, които малко хора знаят:

  • Първата й снимка се появява на 22 септември 2012 г. в Reddit
  • Всъщност Сос Тардар е женско коте
  • Става рекламно лице на Friskies и се включва в турнето на компанията в Ню Йорк
  • Снима се веднъж седмично, за да не се нарушава нормалния й ритъм на живот като котка
  • Сърдитата котка е недоразвита и е коте-джудже, което обяснява начина, по който изглежда

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook