DRUM.bg

Новини

Слон се разплака, когато го освободиха от робство

Слон се разплака, когато го освободиха от робство
юли 09
20:15 2014

Невероятната история на слона Раджу успя да разплаче целия свят. Животното, което било оковано във вериги и периодично малтретирано в продължение на половин век, се разплака, когато го освободиха.

Раджу редовно кървял от раните си от оковите с шипове, които били забити в краката му. Той оцелявал с малкото храна, давана му от туристите в Утар Парадеш, Индия. Всеки ден слонът бил принуждаван да протяга хобота си и да проси дребни монети.

След 50-годишно робство животното пророни истински сълзи, след като бе освободено от организация, бореща се за правата на животните.

article-2682388-1F6E1EBD00000578-369_634x661

Преди седмица екип от 30 човека, сред които ветеринари, горски и полицаи провели акция по спасяването на Раджу. Говорителят на организацията Пуджа Бинепал описва операцията като „изключително емоционална“.

„Слонът е бил окован денонощно в продължение на  половин век. Докато хората от организацията го спасяваха останаха поразени, когато слонът заплака. Веднага разбрахме, че тези сълзи са от радост, че вече е свободен. Тези животни освен величествени, че са и изключително интелегентни. Научно доказано е, че могат да изпитват скръб. Това е един наистина трагичен случай и се надявам, че тази практика в Индия ще бъде преустановена!“, коментира Бинепал.

radju 2

В момента Раджу е изключително слаб, но започва да се възстановява. Той вече е на свобода и ще има живот, какъвто заслужава всяко едно диво животно.

Тагове:
Сподели

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 20 септември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook