DRUM.bg

Новини

Проф. Георги Близнашки ще е служебният министър-председател на България

Проф. Георги Близнашки ще е служебният министър-председател на България
август 06
07:52 2014

[xyz-ihs snippet=“Adsense“]

Проф. Георги Близнашки ще бъде назначен за служебен министър-председател на България.

Това обяви президентът Росен Плевнелиев при представянето на структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство. Проф. Близнашки заяви, че във време на остро политическо противопоставяне целта на служебното правителство ще бъде постигането на повече стабилност, диалог и прозрачност в управлението.
„Като министър-председател на служебното правителство, основният мой дълг ще бъде стриктното придържане към буквата и духа на Конституцията, като при изпълнение на възложените на служебното правителство функции и правомощия всички ние неотклонно ще се придържаме към принципа на законността като основен конституционен принцип”, поясни проф. Георги Близнашки.
По неговите думи няма съмнение, че служебното правителство трябва да осигури преди всичко добра администрация, която остава отзивчива както към нуждите на обществото като цяло, така и на отделните граждани. Той очерта основните приоритети и задачи на служебния кабинет – да внесе стабилност в основните обществени системи и ресори на управлението, да подобри образа на Република България в рамките на Европейския съюз и сред партньорите от НАТО, както и да продължи работата по ключови реформи.
„Независимо от крайно ограничените ресурси, с които ще разполага служебното правителство след отказа за актуализация на бюджета от страна на представените в парламента политически сили, ние няма да останем слепи и глухи към болките и тревогите на нашите сънародници, пострадали от природните бедствия през последните дни и месеци, и ще направим всичко възможно да им помогнем. Нека всички проявим национална солидарност към тези хора и се помолим природата да бъде по-милостива”, призова проф. Близнашки.
По думите му организирането и произвеждането на свободни и честни избори може и трябва да стане открито и прозрачно, с активното участие на гражданското общество. „Служебното правителство ще работи тъкмо за свободни и честни избори, като ще се противопостави с решителност и твърдост на всякакви опити за опорочаване на народния вот. Ще направим необходимото да се даде възможност на всички български граждани у нас и в чужбина да направят своя избор и да изявят своята воля. Нека не се забравя, че отговорността и тежестта на този избор е граждански дълг на всеки един от нас”, подчерта проф. Георги Близнашки.

източник: Агенция „Фокус“

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 24 септември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook