DRUM.bg

Новини

Продават се дипломи за средно и висше образование

Продават се дипломи за средно и висше образование
август 02
20:08 2014

Примамливи реклами се срещат навсякъде в мрежата. Сигурно вече сте станали свидетели на тези, в които се предлагат дипломи за средно и висше образование. Звучи добре, нали?
Повечето реклами за продажба на дипломи идват от различни блогове с пощи, регистрирани на руски сървъри, за да не може МВР да проследи т.нар. продавачи. Но замисляли ли сте се дали документите са истински? Повечето хора са първосигнални и са готови да дадат четирицифрени суми, за да се „дипломират“, особено когато се обещава работата да свърши за 3-4 дни.
Нека помислим реално. За да е валиден даден документ за висше образование, то той трябва да е регистриран под определен номер в Министерство на образованието, младежта и спорта. Освен това, човек трябва да е бил воден в регистъра на някое средно или висше училище, като ученик или студент по време на своето следване. Смятате ли, че през обещаните 3-4 дни това това би могло да се случи? Не!
Как работи схемата ли? Елементарно. Продавачите притежават диплома от всеки един университет, който им служи като шаблон. Те са компютърно грамотни и владеят отлично програмата Photoshop, а може и някой друг софтуер за обработка и изработка на изображения. Другото, което е необходимо, е добър цветен принер. Такива има много на пазара и не струватт скъпо, а и плащайки поне 2000 лв. за диплома, сте осигурили на продавачите финансови средства за закупуване на все по-добри мултифункционални устройства.
Може би ще си зададете въпроса ако всичко е толкова просто, откъде идват холограмните стикери, които са върху всяка диплома. Кратка справка в интернет ни показва, че един такъв стикер струва около 0,15 лв. Наши източници ни споделиха, че в схемата участват собственици на печатници и рекламни агенции, които чрез поставени хора търгуват с документите за средно и висше образование.
Дано тази статия ви е отворила очите, за да не се доверявате на подобни заблуждаващи реклами. Ако ли не, вие сте бъдеща „калинка“ с висше образование.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 20 ноември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook