DRUM.bg

Новини

Продават се дипломи за средно и висше образование

Продават се дипломи за средно и висше образование
август 02
20:08 2014

Примамливи реклами се срещат навсякъде в мрежата. Сигурно вече сте станали свидетели на тези, в които се предлагат дипломи за средно и висше образование. Звучи добре, нали?
Повечето реклами за продажба на дипломи идват от различни блогове с пощи, регистрирани на руски сървъри, за да не може МВР да проследи т.нар. продавачи. Но замисляли ли сте се дали документите са истински? Повечето хора са първосигнални и са готови да дадат четирицифрени суми, за да се „дипломират“, особено когато се обещава работата да свърши за 3-4 дни.
Нека помислим реално. За да е валиден даден документ за висше образование, то той трябва да е регистриран под определен номер в Министерство на образованието, младежта и спорта. Освен това, човек трябва да е бил воден в регистъра на някое средно или висше училище, като ученик или студент по време на своето следване. Смятате ли, че през обещаните 3-4 дни това това би могло да се случи? Не!
Как работи схемата ли? Елементарно. Продавачите притежават диплома от всеки един университет, който им служи като шаблон. Те са компютърно грамотни и владеят отлично програмата Photoshop, а може и някой друг софтуер за обработка и изработка на изображения. Другото, което е необходимо, е добър цветен принер. Такива има много на пазара и не струватт скъпо, а и плащайки поне 2000 лв. за диплома, сте осигурили на продавачите финансови средства за закупуване на все по-добри мултифункционални устройства.
Може би ще си зададете въпроса ако всичко е толкова просто, откъде идват холограмните стикери, които са върху всяка диплома. Кратка справка в интернет ни показва, че един такъв стикер струва около 0,15 лв. Наши източници ни споделиха, че в схемата участват собственици на печатници и рекламни агенции, които чрез поставени хора търгуват с документите за средно и висше образование.
Дано тази статия ви е отворила очите, за да не се доверявате на подобни заблуждаващи реклами. Ако ли не, вие сте бъдеща „калинка“ с висше образование.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 19 август 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook