DRUM.bg

Новини

Петър Чобанов участва в заседание на Екофин в Брюксел

Петър Чобанов участва в заседание на Екофин в Брюксел
юли 09
20:36 2014

Министърът на финансите Петър Чобанов взе участие в заседанието на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН), което се проведе днес в Брюскел.

На заседанието на ЕКОФИН министрите проведоха неформална дискусия за приоритетите на Италианското председателство и по-специално за предложената стратегия за растеж, базирана на три стълба – интеграция, структурни реформи и финансиране на икономиката.  Министрите имаха и дискусия в рамките на протичащия преглед на изпълнението на Стратегия „Европа 2020“.

ЕКОФИН бе информиран за напредъка на преговорите с Швейцария, Лихтенщайн, Монако, Андора и Сан Марино за подписване на споразумения на основата на глобалния стандарт за автоматичен обмен на финансова информация, разработен от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и ревизираната директива за облагане на доходите от спестявания. Новите споразумения ще подменят споразуменията от 2004 година. Разгледана бе също информация за напредъка по прегледа на качеството на активите и стрес тестовете за банките и други актуални въпроси

в рамките на посещението си в Брюксел министър Чобанов проведе среща със заместник-председателя на ЕК и комисар по конкуренцията Хоакин Алмуня. На срещата комисар Алмуня бе запознат с актуалната ситуация в страната ни след одобряването от ЕК на схемата за подкрепа на ликвидността на банките в България.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook