DRUM.bg

Новини

Петър Чобанов участва в заседание на Екофин в Брюксел

Петър Чобанов участва в заседание на Екофин в Брюксел
юли 09
20:36 2014

Министърът на финансите Петър Чобанов взе участие в заседанието на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН), което се проведе днес в Брюскел.

На заседанието на ЕКОФИН министрите проведоха неформална дискусия за приоритетите на Италианското председателство и по-специално за предложената стратегия за растеж, базирана на три стълба – интеграция, структурни реформи и финансиране на икономиката.  Министрите имаха и дискусия в рамките на протичащия преглед на изпълнението на Стратегия „Европа 2020“.

ЕКОФИН бе информиран за напредъка на преговорите с Швейцария, Лихтенщайн, Монако, Андора и Сан Марино за подписване на споразумения на основата на глобалния стандарт за автоматичен обмен на финансова информация, разработен от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и ревизираната директива за облагане на доходите от спестявания. Новите споразумения ще подменят споразуменията от 2004 година. Разгледана бе също информация за напредъка по прегледа на качеството на активите и стрес тестовете за банките и други актуални въпроси

в рамките на посещението си в Брюксел министър Чобанов проведе среща със заместник-председателя на ЕК и комисар по конкуренцията Хоакин Алмуня. На срещата комисар Алмуня бе запознат с актуалната ситуация в страната ни след одобряването от ЕК на схемата за подкрепа на ликвидността на банките в България.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 19 октомври 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook