DRUM.bg

Новини

Парламентът ще обсъди актуализацията на бюджета във вторник

Парламентът ще обсъди актуализацията на бюджета във вторник
юли 26
00:13 2014

Парламентът ще обсъди на първо четене Законопроект за изменение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г. и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г. Това ще стане на извънредно заседание от 15.00 часа на 29 юли (вторник) по предложение на ПГ на ДПС, съобщава Агенция „Фокус“.
В парламента народният представител от ПГ на ДПС Йордан Цонев заяви, че партията ще подкрепи в зала изменението на Закона за държавния бюджет, както и изменението на Закона за НЗОК. „ДПС ще остане докрай зад кабинета „Орешарски” и няма да бламира внесените от него предложения за актуализация на държавния бюджет и на НЗОК. Въпросът, на който от Коалиция за България трябва да отговорят, е защо бламираха собственото си правителство в края на мандата му, негласувайки внесената от него актуализация на бюджета”, посочи Цонев.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че нямат никакво сътрудничество с ДПС. „Просто това са две неща, които се оказа, че двете партии ги искат – и актуализацията на бюджета, и Кристалина Георгиева”, допълни той. Борисов запита дали има някой, който не е наясно, че трябва да се актуализира бюджетът и посочи, че спорът се решава с предложението на ДПС.
Председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов заяви, че фактът, че има две парламентарни групи, които предизвикват извънредно заседание и то за подкрепа на актуализацията на бюджета, сам по себе си говори, че е налице ново парламентарно мнозинство. „Практически днес в Народното събрание с гласуваното решение за извънредно заседание за актуализация на бюджетите ние имаме ново парламентарно мнозинство. Това по никакъв начин не може да гарантира, че няма да бъде направен опит и изкушение да бъде създадено ново правителство в рамките на този мандат с участието на ГЕРБ и ДПС”, посочи Мерджанов. Той заяви, че актуализацията на бюджета не е актуален въпрос и не е необходима. „Новото Народно събрание и новото редовно правителство може да извърши актуализация, ако това е необходимо и ако финансовите показатели на държавата налагат това”, каза още Атанас Мерджанов.
Представители на ПГ на Коалиция за България проведоха среща с министър-председателя Пламен Орешарски, на която представиха искането си за оттегляне на актуализацията на държавния бюджет. „Премиерът ще реши и ще ни информира”, заяви депутатът от ПГ на Коалиция за България Корнелия Нинова.

Сподели

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 26 септември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook