DRUM.bg

Новини

Отнемат лиценза на КТБ, прехвърлят сметките в Креди Агрикол

Отнемат лиценза на КТБ, прехвърлят сметките в Креди Агрикол
юли 11
15:32 2014

Личните и фирмени сметки от Корпоративна търговска банка (КТБ) ще бъдат прехвърлени в Креди Агрикол, която от своя страна ще бъде одържавена и преименувана. Това заяви управителят на БНБ Иван Искров пред Дарик.
Ще бъдат осигурени достатъчно средства от Фонда за гарантиране на влоговете, държавния бюджет и Българска народна банка.
По думите му след направен одит е установено, че „Креди Агрикол България“ е много добре управлявана банка. „Оздравената държавна банка ще бъде отворена на 21 юли“, съобщи Искров.

Лицензът на Корпоративна търговска банка ще бъде отнет. Привилигировани кредитори в този случай ще бъдат държавата в лицето на МФ и Фонда за гарантиране на влоговете.
В Корпоративна търговска банка ще останат единствено сметките на мажоритарния собственик и свързаните с него фирми. Те няма да бъдат защитени.
Чрез трето лице мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев е изтеглил в на ръка близо 205 887 223 лева. Това се е случило на 19 юни, като парите са взети само срещу разписка.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 21 октомври 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook