DRUM.bg

Новини

Николай Бареков: Има ли нужда от министър на изборите?

Николай Бареков: Има ли нужда от министър на изборите?
август 10
16:29 2014

[xyz-ihs snippet=“Adsense“]

Решението на съдия Красимира Медарова е единственото правилно, при така създадените обществени нагласи. Това коментира лидерът на „България без цензура“ и зам.-председател на ЕКР в Европарламента Николай Бареков по време на Областен съвет и среща с общинските ръководства на формацията в Бургас. Нека президентът Плевнелиев да назначи еднакво отдалечен от всички партии министър с ресор „избори“ или да помисли дали изобщо е необходим такъв, при положение, че организацията на вота през октомври е задължение и отговорност на премиера Близнашки и целия кабинет.
Нашето време тепърва предстои, обяви лидерът на „България без цензура“. Според него евроизборите са били само прелюдията. „Никой не очакваше от нас да вземем 11%, това разби плановете на статуквото. Те искаха да се появят една-две техни патерици и да си продължат постарому. Ако БСП бяха взели повече гласове, щяха да излязат и да кажат – няма нужда от нови избори, хората си ни искат. Но нашият резултат провали сметките им. А това предизвика ДПС да действат бързо, неслучайно Местан пръв поиска предсрочни избори“, обобщи ситуацията Николай Бареков.
Той каза още, че има отрезвяване от ГЕРБ. „80% от хората не ги приемат. Ако стане така, че те спечелят вота, на есен ще има нови заграждения пред НС“, прогнозира лидерът на ББЦ.
Според него единствената нова формация, която има шанс да се пребори за влизане в следващия парламент е ББЦ. От старите партии шансове за влизане имат ГЕРБ, БСП, ДПС. Останалите формации са в „зоната на здрача“, каза Бареков.

 Изборите започнаха, отсече лидерът на ББЦ – това се случи с медийните атаки срещу мен и нашите обиколки в страната. Пред членовете на формацията той отбеляза, че те имат изключително голяма отговорност. „Може да се случи така, че да имаме парламент, в който ние да сме единствената опозиция. Той обяви още, че от страна на ДПС и ГЕРБ ще има сериозен натиск и призова членовете и симпатизантите да не се поддават на него.
Пред бургаската структура той разясни за работата на коалицията с „Гергьовден“ и ЗНС, която ще носи името „България без цензура“. Тя ще има няколко нива на управление. Нейното ръководство ще става от тримата председатели на формациите. Но освен тях ще има Коалиционен съвет. Коалицията ще има и свои говорители. От ББЦ това ще са Светлин Танчев, Росен Петров и Рада Коджабашева. Говорител на „Гергьовден“ ще е Любен Дилов-син, а на ЗНС – Явор Хайтов. Вероятно е към нея да се присъединят още формации до изборите, завърши лидерът на ББЦ.

снимка България без цензура

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 17 юли 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook