DRUM.bg

Новини

Трогателната история на момиченцето, живеещо в тяло на старица

Трогателната история на момиченцето, живеещо в тяло на старица
юли 26
16:21 2014

Животът нерядко ни поднася изпитания, които за повечето хора се оказват непосилни. Не такъв е случаят със седемгодишната Адалия Роуз, която е затворена в тяло на старица, но въпреки всичко успява да се усмихва.

Адалия страда от рядкото заболяване прогерия, което кара тялото й да остарява няколко пъти по-бързо от нормалното. Тя тежи едва 7 килограма и няма коса, което кара другите деца да мислят, че е момче. Средната продължителност на живота на децата, болни от прогерия, е тринадесет години.

adalia_1 adalia_family_wedding

Адалия живее в Остин, Тексас. Не може да изкачва сама стълби и не ходи на училище, защото се нуждае от постоянна грижа и наблюдение. Излизайки на улицата, хората я гледат с изненада, страх, дори и с отвращение. Някои от тях, наричащи я извънземно, отправят заплахи чрез социалните мрежи и коментират, че „такова същество не може да живее сред хората и трябва да умре“. Момиченцето се превърна в интернет сензация пред 2012 година, когато майка й Наталия реши да направи профил на дъщеричката си във Facebook, за да може да държи родните и приятелите си в течение за състоянието на Адалия. Малката не спира да се усмихва и забавлява, което личи от стотиците снимки и видеа, които родителите й всекидневно споделят. Страницата й вече е харесана от близо 12 милиона души от цял свят, съпреживяващи радостните моменти с нея. Недоброжелателите вече са основали групи, в които апелират за сваляне на профилите й от социалните мрежи.

adalia_family

През месец май тази година Адалия сподели снимка и написа: Родителите ми се ожениха, а аз нося истинска рокля на принцеса. Преди няколко дни на бял свят се появи и нейното второ братче Нико.

В момента Адалия Роуз използва популярността си, за да набира средства за фондация, която прави изследвания и търси лек за болестта прогерия. Ако и вие искате да помогнете, можете да го направите съвсем безплатно, следвайки тези стъпки:

1. Отидете на: www.GoodSearch.com

2. Влезте през фейсбук профила си и натиснете „choose a cause“

3. Напишете Progeria Research Foundation

4. Използвайте търсачката, както ползвате тази на Google. С всяко ваше търсене дарявате по $0,01 за благотворителната кауза.

снимки Facebook

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 21 октомври 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook