DRUM.bg

Новини

Мегапротест в Македония днес

Мегапротест в Македония днес
май 17
12:42 2015

Голям антиправителствен протест ще се проведе днес в Скопие. Хиляди хора се очаква да присъстват в митинга, на който ще бъде поискана оставката на правителството на Никола Груевски. Премиерът е обвинен в незаконни подслушвания, корупция редица злоупотреби по време на управлението си.

Лидерът на СДСМ Зоран Заев призова за „надпартиен и мирен протест“. Той каза, че ще се постарае с всякакви средства да докара хората от всички населени места в Македония, защото частните превозвачи са заплашени от настоящото управление да не превозват никого към столицата.

Никола Груевски категорично заяви, че няма да подаде оставка. „Няма да се оттегля! Смятам за свой дълг да намеря решение за справяне с кризата, за да може страната да върви напред“, сподели той в телевизионно интервю. Премиерът допълни, че лидерът на СДСМ работи за чужди структури и обслужва чуждестранни интереси.

Междувременно стотици полицаи са изпратени в различни градове в западната ни съседка, за да спрат тръгналите автобуси. Македонски медии дори пуснаха снимки на големи камиони, които са барикадирали пътищата.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook