DRUM.bg

Новини

Лиляна Павлова: Основен приоритет е завършването на магистрала „Хемус”

Лиляна Павлова: Основен приоритет е завършването на магистрала „Хемус”
септември 04
16:24 2014

[xyz-ihs snippet=“Adsense“]

Пътната и железопътната инфраструктура са част от кръвоносната система, която подкрепя икономиката и дава възможност за нейното развитие. Основен приоритет е окончателното завършване на магистрала „Хемус” по направлението София-Варна – изключително важен стратегически проект, който не е самоцелен. Това каза водачът на листите на ГЕРБ във Варна и Стара Загора Лиляна Павлова при представяне на основните акценти от предизборната програма на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Не е самоцелно строителството на пътища и магистрали. Строителството на тази магистрала ще даде възможност да преодолеем голямото различие между Северна и Южна България”, заяви Павлова.
Според нея ключов проект е и довършването на магистрала „Струма” и магистрала „Марица”, както и всички останали пътни и железопътни проекти, финансирани с европейски и национални средства. Изграждането на пътя София-Видин е също сред основните приоритети, заложени в програмата на ГЕРБ.
„В последната година европейските фондове бяха спрени, българските общини останаха без инвестиции, останаха разкопани градове, стотици хиляди работници без работа и без заплати”, посочи Лиляна Павлова. Тя допълни, че основен приоритет е отблокиране на спрените европейски фондове и за „Регионално развитие”, и за „Околна среда”, незабавно възобновяване на плащанията, както и започване на средствата от европейската солидарност от новия програмен период незабавно, за да могат общините да получат подкрепа за градско развитие, градски транспорт, ремонт на училища и детски градини и цялостна инфраструктура.
По отношение на водната инфраструктура тя обясни, че все още има области с режим на вода. „Ще инвестираме усилия с приоритет към тези области като част от цялостната ни стратегия за развитие и оптимизация на водния сектор”, добави Павлова. Друг приоритет на ГЕРБ е развитие на енергийната ефективност в жилищните сгради.
„Ще съберем обратно Министерство на регионалното развитие с Министерство на инвестиционното проектиране”, каза още тя.

снимка „Капитал“

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 20 септември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook