DRUM.bg

Новини

Кивито ни носи здраве

Кивито ни носи здраве
май 12
23:29 2015

Кивито е плод, по-богат на витамин C от портокалите и лимоните, а учени от редица университети в Европа стигнаха до извода, че е по полезен плод от ябълката. То влияе отлично върху проблеми, свързани със сърдечната дейност и ритъм, както и нормализира нивата на кръвното налягане. Кивито съдържа витамин Е, богато е на фибри, калий, магнезий и цинк, които допринасят за здравината на ноктите, кожата и косата ни. Силен антиоксидант, благодарение на полифенолните групи.

Едно киви съдържа: Калории – 42 Мазнини – 0.4гр Холестерол – 0 мг Натрий – 2 мг Въглехидрати – 10 гр Хранителни влакна – 2 гр Захар – 6 грама Протеини – 0.8 g

Източните народи го наричат „плод на здравето“, заради високото съдържание на витамини. Изключително полезен е сокът му, защото допринася за повишаване на защитните сили на организма през месеците, когато най-много се разболяваме от различни простудни заболявания и инфекции. Кивито се препоръчва и на хора, претърпели операции и при които раните по-трудно зарастват.

Когато избираме киви в магазина, то трябва да е твърдо и здраво. На стайна температура за няколко дни, ще узрее напълно. Актинидинът, съдържащ се в него, го прави подходящо в кулинарията за омекотяване на червено месо и риба.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook