DRUM.bg

Новини

Кивито ни носи здраве

Кивито ни носи здраве
май 12
23:29 2015

Кивито е плод, по-богат на витамин C от портокалите и лимоните, а учени от редица университети в Европа стигнаха до извода, че е по полезен плод от ябълката. То влияе отлично върху проблеми, свързани със сърдечната дейност и ритъм, както и нормализира нивата на кръвното налягане. Кивито съдържа витамин Е, богато е на фибри, калий, магнезий и цинк, които допринасят за здравината на ноктите, кожата и косата ни. Силен антиоксидант, благодарение на полифенолните групи.

Едно киви съдържа: Калории – 42 Мазнини – 0.4гр Холестерол – 0 мг Натрий – 2 мг Въглехидрати – 10 гр Хранителни влакна – 2 гр Захар – 6 грама Протеини – 0.8 g

Източните народи го наричат „плод на здравето“, заради високото съдържание на витамини. Изключително полезен е сокът му, защото допринася за повишаване на защитните сили на организма през месеците, когато най-много се разболяваме от различни простудни заболявания и инфекции. Кивито се препоръчва и на хора, претърпели операции и при които раните по-трудно зарастват.

Когато избираме киви в магазина, то трябва да е твърдо и здраво. На стайна температура за няколко дни, ще узрее напълно. Актинидинът, съдържащ се в него, го прави подходящо в кулинарията за омекотяване на червено месо и риба.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 18 октомври 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook