DRUM.bg

Новини

Как да почистим бижутата си в домашни условия

Как да почистим бижутата си в домашни условия
август 01
13:25 2014

Повечето хора обичаме бижута, но за да им се радваме по-дълго време, е необходимо да се грижим правилно за тях. Бижутата трябва да се пазят и почистват редовно. Прибирайки се у дома е желателно да се свалят и приберат, като важно условие е жълтите метали да се поставят отделно от белите, в подходящи кутийки.

perlena_grivna sedef 2per6

По-внимателно отношение трябва да имаме към перлите и седефа. За да удължим живота им, поставяйте ги в отделна кутия и задължително вътре трябва да има влажно парченце памук. Много хора не знаят, че носейки перли, те се овлажняват и от нас, но парфюм и друга козметика не бива да попада върху тях. Слагайте бижутата, които имат перли, едва след като приключите с макиажа.
Периодично почиствайте накитите си с вода и сапун, с помощта на мека четка. Веднъж или два пъти в годината ги почиствайте основно. В магазинната мрежа има и готова течност за почистване, но тя не винаги е ефикасна. Може да си приготвите и сами следната смес:

300 мл вода
1 супена лъжица течен сапун
1 супена лъжица веро /задължително без фосфати/
1 супена лъжица амоняк /може и за домакински нужди/

Всички съставки се кипват в подходящ съд, който след това се маха от котлона и в сместа се поставят бижутата /без тези с перли и седеф/. Ако замърсяванията са силни, може сместа да заври, заедно с бижутата вътре. След почистването се измиват с топла вода.
Блясъка на бижуто можем да върнем с помощта на натурално червило-гилза, но в никакъв случай химическо. Намазваме накита и с помощта на памук или мека памучна тъкан трием няколко минути, след което измиваме с топла вода и сапун.

При дълбоки драскотини, задължително се обърнете към бижутер – той ще ги отстрани и ще възвърне блясъка на вашата гривна, пръстен, колие или обеци.

[xyz-ihs snippet=“Adsense“]

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook