DRUM.bg

Новини

Какво се случва с тялото ни малко след като изядем хамбургер?

Какво се случва с тялото ни малко след като изядем хамбургер?
април 21
23:40 2015

Всички знаем, че бързата храна е нездравословна, но пък защо толкова много я обичаме? Питали ли сте се някога как бързата храна се отразява на вашия организъм и какво се случва с тялото ни?

Диетолога Кери Гънс, автор на много трудове и книги, свързани с диетологията и здравословното хранене, разказва подробно за Yahoo Health какво се случва в организма след консумацията на бърза храна и по какъв начин оставя дългосрочни последици на нашето здраве.

Мозък

Има причина бързата храна да се нарича „Хормон на спокойствието“. В червеното месо  се съдържат много аминокиселини. които подпомагат извличането на серотонин – хормона на щастието, заради който по време на консумацията на този вид храна и малко след нейното приемане, се усещаме доволни и щастливи.

Сърце

Червеното месо е пълно с наситени мазнини, а консумирането на храна с наситени мазнини дълготрайно увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания, инсулт и инфаркт. Сериозно повишава и вероятността за ракови проблеми. Хамбургерите са пълни със сол и подправки, заради които ще задържаме течности, ще се усещаме подути, сърцето ни ще затрудни своя ритъм, а това ще доведе до повишаване на кръвното ни налягане!

Кръвоносна система

Само след консумацията на един Хамбургер, уврежданията за артериите са наистина пагубни. Резултатите от научните трудове по темата са обявени в Canadian Journal of Cardiology. С времето наситените мазнини в червеното месо водят до повишаването на холестерола. То има и добра страна – богато е на желязо, Витамин Б-12 и цинк, с които се засилва имунната система!

какво се случва с тялото ни

Кръвна Захар

Въглехидратите в хамбургерите повишават нивото на кръвната захар в кръвта, като в дългосрочен план това може да доведе до заболяване от диабет тип 2.

Костна система и мускулатура

Червеното месо при физическа активност спомага за добра и здрава костна структура, както и оформянето на хубава мускулатура.

Тегло

Бързата храна е много калорична. С времето свръхкалоричността води до затлъстяване, което трайно може да увреди нашия организъм и да доведе до редица различни болести.

1 Коментар

  1. руслан
    руслан април 23, 19:44

    Тази храна си има своите положителни качества, да се подлага на унищожителна критика е цел на компании конкурентни и т. н.Хора , яжте всичко което ви е вкусно!

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook