DRUM.bg

Новини

Искате да изглеждате с 10 години по-млади? Вземете си куче!

Искате да изглеждате с 10 години по-млади? Вземете си куче!
юли 15
18:19 2014

Учени са доказали, че отглеждането на куче може да върне биологичния часовник на хората с десет години. Тайната на подмладяването се крие в разходките, които стопаните правят със своите четириноги приятели.

„Ако имате куче у дома, нивото на вашата физическа активност ще бъде като на човек, по-млад с 10 години.“, разкрива д-р Фенг от университета „Свети Андрю“. „Това няма да увеличи живота ви, но е изключително полезно.“, допълва още той.

В изследването се твърди още, че отглеждането на тези животни от хора в напреднала възраст, ще допринесе за избягването на редица заболявания на мускулите и костите, а също ще повиши и умствената им дейност.

„Като цяло собствениците на кучета по-рядко страдат от депресия. Връзката между домашния любимец и неговия стопанин играе важна роля за здравето на хората.“, казва д-р Фенг.

Изследването се е провело сред 547 души на средна възраст 79 години. Всеки един от тях е бил помолен да носи акселерометър, измерващ движението му. При девет на сто от взелите участие се наблюдавали по-ниски нива на тревожност и депресия. Връзката между тези 50 човека е, че всички били собственици на кучета.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 24 септември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook