DRUM.bg

Новини

Залцбург въвежда забрана за просия

Залцбург въвежда забрана за просия
април 23
10:25 2015

Управата на град Залцбург е решена да постави извън закона просията в много части в централната градска част, както и на пазари и гробища. Условията на забраната ще бъдат уточнени през втората половина на месец май.

Представителите на Консервативната народна партия (OVP) отдавна призовават за такава забрана. Наскоро и кметът на  Залцбург Хайнц Шаден /представител на  Социалдемократическата партия (SPÖ)/ каза, че той също подкрепя такова решение.

Регионалните закони в Австрия дават възможност общините да  налагат забрана за просия в определени райони и в определено време. Затова сега предстоят преговори между представителите на различните партии в общинската управа за кои части от града да важат ограниченията.

В пиковите часове около 150 просяци на ден са преброени в централните части на Залцбург. За сравнение, в Мюнхен, който има десетократно повече жители, наложената частична забрана е намалила  броя на просяците до около 50.

Все още не е уточнено как ще се постъпва с лицата, които не спазват забраната и дали онези, които им дават пари, също ще понесат някакво наказание.

Просяците са сериозен проблем за много австрийски градове.  В Тирол опитаха с пълна забрана, в Грац ограничават просията в определени части от града. Горна Австрия  се постара да забрани организираната просия. Всичко това се случва, въпреки че Конституционният съд на страната отмени категоричната забрана, като постанови, че просията е човешко право.

По информация на Федералната криминална служба на Австрия в страната има между  2000 и 2500  просяци и голяма част от тях са в столицата Виена. Румъния, България и Словакия са страните, откъдето пристигат най-много организирани просяци.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 19 август 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook