DRUM.bg

Новини

Залцбург въвежда забрана за просия

Залцбург въвежда забрана за просия
април 23
10:25 2015

Управата на град Залцбург е решена да постави извън закона просията в много части в централната градска част, както и на пазари и гробища. Условията на забраната ще бъдат уточнени през втората половина на месец май.

Представителите на Консервативната народна партия (OVP) отдавна призовават за такава забрана. Наскоро и кметът на  Залцбург Хайнц Шаден /представител на  Социалдемократическата партия (SPÖ)/ каза, че той също подкрепя такова решение.

Регионалните закони в Австрия дават възможност общините да  налагат забрана за просия в определени райони и в определено време. Затова сега предстоят преговори между представителите на различните партии в общинската управа за кои части от града да важат ограниченията.

В пиковите часове около 150 просяци на ден са преброени в централните части на Залцбург. За сравнение, в Мюнхен, който има десетократно повече жители, наложената частична забрана е намалила  броя на просяците до около 50.

Все още не е уточнено как ще се постъпва с лицата, които не спазват забраната и дали онези, които им дават пари, също ще понесат някакво наказание.

Просяците са сериозен проблем за много австрийски градове.  В Тирол опитаха с пълна забрана, в Грац ограничават просията в определени части от града. Горна Австрия  се постара да забрани организираната просия. Всичко това се случва, въпреки че Конституционният съд на страната отмени категоричната забрана, като постанови, че просията е човешко право.

По информация на Федералната криминална служба на Австрия в страната има между  2000 и 2500  просяци и голяма част от тях са в столицата Виена. Румъния, България и Словакия са страните, откъдето пристигат най-много организирани просяци.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 20 ноември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook