DRUM.bg

Новини

„Екзакта Рисърч”: ГЕРБ – 20%, а БСП – 15, ДПС – 7%

„Екзакта Рисърч”: ГЕРБ – 20%, а БСП – 15, ДПС – 7%
юли 25
12:38 2014

Ако изборите са днес, резултатите ще са: ГЕРБ – 20%, а БСП – 15, ДПС – 7%, Реформаторския блок – 6%, България без цензура – 5%, АБВ – 3%, НФСБ и Атака по 2%. ГЕРБ повишава електоралната си подкрепа с 2%, а БСП бележи спад с пет пункта. Това заяви на пресконференция Лидия Йорданова от Екзакта Рисърч, съобщава Агенция „Фокус”.
11% са в полза на ГЕРБ при битка между ГЕРБ и БСП. Смяната на лидера на БСП ще повлияе много за това нагоре или надолу ще тръгне партията. Много е увреден имиджът на партията. ДПС може да качи над 10% процента при предстоящи избори.
Георги Кадиев има висок рейтинг, но той не го печели от членовете на БСП. 
На въпрос за бъдещия кабинет – ГЕРБ и БСП да си партнират смятат 6% от българите. 19% очакват самостоятелно правителство на ГЕРБ, като тук са половината от симпатизантите на ГЕРБ. 15% посочват, че кабинетът ще е съставен от ГЕРБ и Реформаторския блок. Това е обяснява и завишилия се рейтинг на Радан Кънев. 8% са за ГЕРБ и ДПС, а според 7% следващият кабинет е съвместен ГЕРБ, РБ и АБВ.
Лидерът на ПП „Атака” Волен Сидеров бележи най-нисък рейтинг. 53% че цените на тока и парното изкуствено са задържани – това са образовани хора, заможни, живеещи в големите градове и симпатизанти на всички партии без БСП.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 26 септември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook