DRUM.bg

Новини

Европейското бъдеще на Босна и Херцеговина е приоритет за България

Европейското бъдеще на Босна и Херцеговина е приоритет за България
юли 16
12:44 2014

За България европейското бъдеще на Босна и Херцеговина е приоритет и очакваме новата Европейска комисия да насочи повече внимание към развитието на страната. Необходима е сериозна дискусия и набелязването на конкретни мерки с ясна времева рамка, за да адресираме проблемите, вместо да вървим след събитията. Това заяви министър Кристиан Вигенин на среща днес в МВнР с д-р Валентин Инцко – Върховен представител на международната общност в Босна и Херцеговина.

От своя страна, д-р Инцко благодари за подкрепата на България за работата на Върховния представител на международната общност в Босна и Херцеговина. Той подчерта и приноса на българските военни в рамките на ръководената от ЕС операция „Алтеа”.

Кристиан Вигенин и Валентин Инцко споделиха безпокойството си от застоя, в който се намира Босна и Херцеговина. Те изразиха надеждата политическото ръководство на страната да съумее да намери нова мотивация за провеждането на необходимите реформи, за да отговори на справедливите очаквания на хората за конкретни резултати.

За щастие, протестите в началото на годината не ескалираха, но бяха силен сигнал към всички нас, че трябва да променим нещо, отбеляза външният министър. Д-р Инцко отбеляза, че новата ЕК и новото правителство в Босна и Херцеговина, което ще бъде сформирано след изборите през октомври, дават шанс за преоценка на подхода към предизвикателствата, пред които е изправена страната.

Двамата обсъдиха и провеждащата се днес в Брюксел донорска конференция във връзка с преодоляване на щетите от наводненията в Босна и Херцеговина. Освен с финансови средства ние сме готови да помогнем по начин, който е най-полезен за страна, подчерта министър Вигенин.

Източник: Министерство на външните работи

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 21 октомври 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook