DRUM.bg

Новини

Европа забранява розовите домати

Европа забранява розовите домати
май 01
12:35 2015

Европа съвсем скоро може да забрани производството на розови домати. Нов проект ще застраши някои сортове български зеленчуци, включително и любимите на всички розови домати. Ако бъде приет документът, българските зеленчукопроизводители няма да имат право да отглеждат различни сортове чушки и домати.

Европейският съюз отново се прицелва в нашенска стока. Преди няколко години шкембе чорбата беше първата „жертва“, а сега нещата продължават с пълна сила. Според еврорегламента, производителите не могат да търгуват и разменят семена от местни сортове, които не са сертифицирани. Към днешна дата чуждите семена са с изключително висока цена и тази забрана ще постави зеленчукопроизводителите в тежка ситуация.

Хора вече призовават Министерство на земеделието да се намеси във въпроса с розовите домати и защити българските интереси.

18 коментара

 1. Anna Balabanova
  Anna Balabanova август 17, 09:52

  E, tuka ne sa penali! Kak li pak ne…..

 2. Alexander Rangelov
  Alexander Rangelov юли 02, 19:03

  Ami dokato gi turpim ,shte iadem tehnite bokluci i rano ili kusno shte stanem Broileri ,kato tiah !

 3. Alexander Rangelov
  Alexander Rangelov юли 02, 19:01

  Antoaneta Kafedzhieva Tochno !

 4. Antoaneta Kafedzhieva
  Antoaneta Kafedzhieva юли 02, 13:02

  това не е малоумие! Това е целенасочено действие за унищожение! Стига с това малоумие – управляващите не са кретени, а много повече – готови са да продадат душата си за пари

 5. Antoaneta Kafedzhieva
  Antoaneta Kafedzhieva юли 02, 12:58

  това е схемата. За сега може да са глупости и само се пуска слух за нещо абсурдно, но след време това ще е истина! Огледайте се за колко неща стана така.
  Нарича се технология на унищожението…
  http://motivatori.net/index.php?topic=1404.0

 6. Antoaneta Kafedzhieva
  Antoaneta Kafedzhieva юли 02, 12:58

  това е схемата. За сега може да са глупости и само се пуска слух за нещо абсурдно, но след време това ще е истина! Огледайте се за колко неща стана така.
  Нарича се технология на унищожението…
  http://motivatori.net/index.php?topic=1404.0

 7. МиленГ
  МиленГ юли 02, 11:51

  Това е стара, фалшива новина, целяща единствено да настрои не-информираните хора против ЕС. Преди година излезе, като тогава повода беше едно лобистко предложение, което касаеше семената и разсада използван в залесяването. Предложението беше отхвърлено с голямо мнозинство (640 на 15) от европарламента, и НЕ касаеше семената нито на доматите, нито на боба.

 8. експерт
  експерт юли 02, 09:43

  Е, нали бяхте срещу ГМОто? Ама чак сега разбрахте , че българският розов домат не е творение на Бог, ами на БАН.

 9. Boriana Georgieva
  Boriana Georgieva юли 02, 00:47

  Пламен Минчев именно лобистите в ЕС чрез супермаркетите ги забраниха, ако не знаете. Сега във Франция тече кампания за реклама на кривите плодове и зеленчуци. За всеки плод или зеленчук има точно определени размери и реколтата се сортира, след което се продава.
  Образовайте се малко, все комунистите са ви виновни, ама най-големите комунисти скте тъпите костовисти. Даже комунистите измряха, сега тряблва вас да чакаме…

 10. Nedko Danev
  Nedko Danev юли 01, 23:49

  В кой век и в какъв свят, в крайна сметка живеем, че да се забраняват храни и то качествени ????????????????????

 11. Balio Dinev
  Balio Dinev юли 01, 20:12

  Ще не се е.ат в г.за!

 12. Мима Владимирова
  Мима Владимирова юли 01, 17:27

  На кукуво лято! Колкота забраниха да не ядем шкембе чорба! Тези имат ли поне капчица мозък? Какво им пречат нашите розови домати. Ето това се нарича малоумие! Имало е и преди такъв период от човешката история. Философиет са отделяли дълго време, за да пресмятат колко дявола ще се съберат на върха на една игла. нищо ново под небето. Явно атмосферата на Западна Европа оказва лошо влияние върху умствените способности но човека.

 13. Georgi Grozdev
  Georgi Grozdev юли 01, 16:23

  Когато ми направите свирка тогава ще ми казвате кви сортове домати да си сея Мършиииииии

 14. Sveto Cvetkov
  Sveto Cvetkov юли 01, 11:56

  Човек трябва да има желание да види цялата картинка. На нас ни се спускат троха по троха и ние се съгласяваме негласно с всичко за което ни се каже, че просто така трябвало. Така бил казал ЕС. Никой не споменава кой точно е лобирал това да стане. Гледайте филма " Светът според Монсанто". От там горе долу ще ви стане ясно какво следва за цялата планета с производителите на храни, а не само за розовите ни домати. Лошото е че вече компании като "Монсанто" се усещат, че благодарение на интернет хората разбират какво ги чака и започват да организират протести срещу тях. Затова и благодарение на влиянието което имат започват да забраняват показването на тези филми. Когато потърсите филма "Светът според Монсанто", на доста места ще видите че вече има забрана за излъчването му. Все още има къде да се изгледа, но до кога ли? http://www.star07.in/videogallery.php?video_id=75 Търсете и си интересувайте какво ни очаква, и когато видите някой да организира митинг, шествие или каквато и да била друга проява на протест срещу : ТТПИ, Монсанто и всякакви подобни неща. Не му се смейте, че го измъчват някакви конспиративни мисли, а си помислете дали тези хора не знаят нещо повече от вас. Нещо което няма да го покажат по нашите телевизии. Така че отидете при тези хора и ги попитайте какво знаят. Знанието е сила. Когато някой протестира срещу ГМО или Шистовият газ и го обвинят в платен протестър по телевизиите, тогава се замислете дали някой не е платил точно на телевизиите за да промият мозъка на драгият телевизионен зрител. Та кой нормален човек не иска да има достъп до чиста питейна вода и до храна без химикали, но благодарение на нашето овчедушие това ни чака и няма да е само краят на "Розовият домат" това е краят на нашата свобода…

 15. Еню Илиев
  Еню Илиев юли 01, 11:35

  Е, че то в България кой продава или разменя семена на розови домати? Никой. Тези дето са си сяли розови домати миналата година са си заделили семе и тази година си сеят отново розови домати. Да не са луди да ги продават?!

 16. Пламен Минчев
  Пламен Минчев юли 01, 10:21

  Angel Dimitrov Ivanov , и кой ти е забранил да произвеждаш или ядеш криви краставици 🙂 Доналд Тукс или Юнкер :)))

 17. вальока
  вальока юли 01, 12:54

  Европа да си ебе майката.Педерунгели долни боклуци.

 18. Булгаристан
  Булгаристан юли 01, 12:43

  Абе простотии ама забраниха българската краставица защото е крива нали?
  Така че не мисля че са рубладжийски промивки а самата истина.
  Относно семената не забравяйте, че вече има доста набези да се забранят семена ,които не са били уж проверени и са минали качествен контрол.
  Ами да Ви кажа баба ми си вади разсад всяка година и зеленчуците са и прекрасни. Определено не желая да ям семената на Мосанто защото те са монопола и винаги са били.

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 20 ноември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook