DRUM.bg

Новини

Демонстрации срещу израелската офанзива в Ивицата Газа

Демонстрации срещу израелската офанзива в Ивицата Газа
юли 19
23:53 2014

Мащабни демонстрации бяха проведени днес в Париж и Лондон в подкрепа на палестинците и срещу израелската офанзива в Ивицата Газа. В Париж избухнаха безредици, тъй като местните власти забраниха демонстрацията, съобщава AFP.
Десетки хиляди души са се включили в шествието от представителството на премиера Дейвид Камерън до посолството на Израел. Лондонската полиция не може да определи колко души са взели участие в демонстрацията, но съобщава, че няколко илици са били затворени по време на шествието, което е преминало по мирен начин.
За разлика от британската столица, в Париж избухнаха безредици. Стотици демонстранти започнаха да замерят полицията с бутилки и камъни. Силите на реда са използвали сълзотворен газ, за да укротят хората. По данни на парижката полиция, арестувани са 33 демонстранти, а трима полицаи са ранени. Сблъсъците са се случили в района на Монмартр, в северната част на Париж.
Протестни демонстрации срещу израелските действия в Ивицата Газа са се провели също и в Марсилия, Страсбург, Лион и Брюксел.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 20 ноември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook