DRUM.bg

Новини

Да се залеем с вода по български

Да се залеем с вода по български
август 21
18:00 2014

[xyz-ihs snippet=“Adsense“]

Вече почти няма човек, който да не е гледал клипове, в които известни личности се поливат с ледена вода. Идеята на инициативата е да се съберат пари за благотворителност, но наши „випове“ решиха да побългарят кампанията.

Много световни знаменитости се включиха в новото онлайн предизвикателство, наречено #IceBucketChallenge (Кофа с ледена вода). Звезди като Лейди Гага, Бил Гейтс, Марк Зукърбърг, Опра Уинфри и други, взеха участие в кампанията, целяща да насочи общественото внимание към заболяването Амиотрофична латерална склероза, по-известно като болестта на Лу Геринг. Участниците, приели да се включат в инициативата, трябва да излеят на главите си кофа с ледена вода и да дарят минимум 100 долара за благотворителната кауза. Също така, те трябва да номинират и трима други, които ако не изпълнят предизвикателството, ще бъдат „глобени“ с по-голяма сума пари за кампанията. Към този момент са събрани над 30 милиона долара, които ще бъдат дарени за фондацията, посветила се на неврологичното заболяване.

Типично по български, много родни звезди също решиха да последват световния пример. Едни от най-полулярните българи – Григор Димитров и Димитър Бербатов се включиха в кампанията и освен, че се поляха с ледена вода, дариха и големи суми. Други наши знаменитости решиха, че това е просто забавление и побългариха инициативата. Повечето от тях дори не разбраха, че зад „Кофа с ледена вода“ стои благотворителна кауза. Те качват своите клипове в платформите за видеосподеляне и предизвикват други техни приятели. Най-известният PR – Максим Бехар реши да помогне на пострадалите в Мизия, изпълнявайки леденото предизвикателство, но бързо си навлече гнева на хората в социалните мрежи. „Бехар се подиграва. Два язовира заляха Мизия, а той се полива с кофа вода“, възмущават се в мрежата. „Отново познатите лица от поп бранша първи побългариха благородната кампания. Преди години си правиха пиар с танца HarlemShake, а сега това“, коментират в социалните мрежи.

Дали нашите родни звезди разбраха какъв е смисълът на „Кофа с ледена вода“ и ако да, къде точно даряват пари, засега остава мистерия за всички.

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 10 декември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook