DRUM.bg

Новини

Вита нагъната баница със спанак

Вита нагъната баница със спанак
юли 18
23:04 2014

Следващата рецепта, която ще ви представим е наистина уникално вкусна. Баницата е традиционно българско ястие и всяка истинска домакиня има свой начин за приготвянето й. Ние ще ви покажем рецепта за баница със спанак, любезно предоставена от нашите приятели GingerCookies!

Продукти:

1  пакет дърпани кори

за плънкатa:
пресен спанак  (около 400 грама)
200  грама сирене
1  глава кромид лук
1  връзка пресен лук
1  пълна чаена чаша кисело мляко
2  с.л. брашно
1  ч.л. бакпулвер
4  яйца
сол и черен пипер на вкус
50  грама разтопено краве масло

за заливката:
100  грама прясно мляко
50  грама разтопено краве масло
1  яйце
1  с.л. брашно
сол на вкус

Сиренето се натрошава с вилица, лука (и двата вида) се нарязва на ситно и леко се запържва да омекване.
Продуктите (с изключение на тези за заливката) се смесват добре в голяма купа .
Тавата се намазва добре с мазнина (по избор-олио, зехтин или краве масло).

Взема се една кора и по цялата й повърхност се поръсва от плънката (без да се прекалява).
Кората с плънката се нагъва на хармоника и после се навива като охлювче.
Слага се в центъра на тавата.
После се взема втората кора, пак се слага плънка, отново се нагъва на на хармоника  и се увива около средната кора.
И така до изчерпване на корите.
Получава се една страхотна дебела, вита баница.
Полива се с останалото разтопено краве масло.
После се смесват продуктите за заливката, баницата се полива и се пече до зачервяване на 200 градуса.

подготовка баница

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook