DRUM.bg

Новини

България – уникална и неповторима!

България – уникална и неповторима!
юли 09
23:05 2014

Да си уникален не е лошо, зависи какво ти е уникалното. Напоследък ние, българите,  ставаме все по-уникални за тези, които ни наблюдават отвън. България изглежда като хамак, вързан на две дървета. В хамака е събран Парламента, но от сянката на дърветата не се вижда кой дърпа въженцето, за да ги люшка ту наляво, ту надясно. Вечна нестабилност и люлеене, та чак свят да му се завие на народа. Вариантите за статичност на тази вечна люлка са три: или някой да разреже мрежата на хамака и всички да изпопадат, или да се изкоренят дърветата, за които е вързан хамака или всички да напуснат доброволно люлката, което няма да стане…и така ще се люлеем , докато един по един изпопадат от дупките на мрежата!

Как ли гледа на нас Европа  в  това вечно състояние на политическа нестабилност и люлеене? Стигнахме чак до там, че се залюляха и банките! Наемните актьори не успяха да сринат банковата система. Да видим сега какъв ще е следващият им ход. С една дума – уникалните парадокси на скъпата ни Родина се умножават и с това наистина можем да се гордеем, че сме единствени и неповторими.

България е единствената страна в света, в която може да видиш човек в кола за 1000 лв. и да говори по мобилен телефон за 1500 лв., както и да няма дом, но да има кола за 50 000 и да живее и яде в нея!

България е единствената страна в Европа,  която е повече загрижена да подсигури работни места на бежанците, отколкото на местното безработно население.

10533669_10202439148436389_1462147159_n

снимка: Оля Ал-Ахмед

снимка: Оля Ал-Ахмед

България е единствената страна в Европа, където нелегалните емигранти работят, въпреки че без статут нямат право и дневната им надница много често е по висока от тази на българските граждани. Ще дам пример. Кастинг агенциите наемат нелегалните емигранти от Африка като  статисти в американските кинопродукции с дневна надница 65 лв. кеш за 12 часа, а българските статисти взимат по 25 лв. за 12 часа предвид, че българските граждани попълват по закон и регламент граждански договор и от тези пари авансово им се удържа съответния данък.

България е  единствената страна в Европа с най-нисък доход на глава от населението и най-ниска средна работна заплата.

България е единсвената страна в Европа, където по главните булеварди и улици се движат многобройни вонящи каруци наравно с лъскавите Мерцедеси.

България е единствената страна в Европа, където можеш да видиш български учител-пенсионер да  рови в кофата за боклук, вместо да е в бял костюм на околосветско пътешествие! България е единствената страна в Европа с най-ниски пенсии и детски надбавки. Пенсионерите мизерстват, а младите жени не искат да раждат деца!

България е единствената страна в Европа, в която въпреки здравните осигуровки, си плащаш почти всичко, та дори и 3 лв. на личния лекар  в касичка, незнайно за какво.

България е единствената страна в Европа, в която най-старите и красиви сгради в центъра на столицата буквално се срутват и рушат, никой не ги ремонтира . Защо градската управа  не е заинтересована да направи всички сгради в прилежен уеднаквен вид, запазвайки невероятната архитектура и автентичност на столицата. Да не говорим, че влизайки в София от летището чужденците виждат „прекрасните” блокове на ж.к. Дружба, които са с паднала мазилка на балконите, не само ужасяващо грозни, но и смешни за една европейска столица.

България е единствената страна в Европа с най-много дупки по пътищата, което ни гарантира счупване на полуоските, искривяване на джантите, предния мост и други щети, за което плащаме задължително и пътен данък!

България е единствената страна в Европа, където градският транспорт не е пригоден за качване на инвалиди в инвалидни колички. Същото важи и за стълбите във входовете на жилищните блокове.

България е единствената страна в Европа, където с конкурс и връзки децата влизат в детските градини, още дори преди да се родят.

България е единствената страна в Европа с толкова много партии и породени от тях политически разногласия.

България е единствената страна в Европа, където първо се присвояват парите от европейските проектите, а остатъкът се разпределя за реалното им усвояване.

10529694_10202439164956802_599311812_n

снимка: Оля Ал-Ахмед

снимка: Оля Ал-Ахмед

България е единствена страна в света с невероятна и уникална природа, която гражданите не пазят и унищожават. Единствено у нас в парковете се строят ресторанти!

България е единствената страна в Европа,  където виждаш пушач, точно под надписа „Пушенето забранено”.

България е единствената страна в Европа, където в Южния парк, например, под табелата „Не газете тревните площи”  тревата е отъпкана от минувачи и насядалите младежи с бири.

България е единствената страна в Европа, където под знака „Паркирането забранено” или  „гараж” ще видите  паркирали автомобили.

България е единствената страна в Европа където водачите на МПС спокойно и без угризения на съвестта влизат в забранена улица и псуват този, който идва отсреща и е в пълното си право.

България е единствена страна в света, където кимването с глава на отговорите „да“ и „ не” е обратно на това във всички страни.

Единствено българският джентълмен, вместо да отвори врата на жената и да й даде път преди него, той ще мине пръв и ще пусне със замах съответната врата право в лицето на дамата!

Единствено българинът на въпросът „къде е улица Х?“ отговаря : „Не мога да ви кажа!”. Което стилистично разшифровано означава, че той знае, но не може да ни каже! Тайна е!

България е едниствената страна в света, където като влезеш в магазин и кажеш  най-учтиво „Добър ден!”, продавачката намръщено и злобно ти отговаря: „Кажете!!!”, вместо също да пожелае „добър ден, с какво мога да ви бъда полезна!”, както отговарят навсякъде по света…

България е единствената страна, така щедро надарена от Бога с такава невероятна природа от планини и море!

България е единствената  толкова малка страна в света, а родила толкова много писатели, поети, учени,  изобретатели, спортисти, талантливи деца, световно известни гласове, художници, национални герои и славянската писменост! Та дори само за кирилицата трябва да се гордеем, че сме българи!

Цени ли България своите Герои? По скоро те са високо оценени в Европа и по света, отколкото у нас.

България – нашият дом, нашият хляб, нашата Майка – нашата Родина!

Българи, защитавайте интересите на България! Обичайте я, вървете по пътя на някогашните войводи, които твърдо са отстоявали и следвали своите възгледи, вървейки по утвърдените пътеки без да се откланят наляво и надясно! Бъдете преди всичко българи, сетне сланяне и християни, и най-накрая – европейци!

Ще се надяваме за в бъдеще да се намалят парадоксите в нашата страна и да останат само уникалните ни ценности – културни, архитектурни, природни и традиционни! Пазете българщината, Българи! За да се гордее Европа, че България е една от нейните звездички!

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 10 декември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook