DRUM.bg

Новини

България – уникална и неповторима!

България – уникална и неповторима!
юли 09
23:05 2014

Да си уникален не е лошо, зависи какво ти е уникалното. Напоследък ние, българите,  ставаме все по-уникални за тези, които ни наблюдават отвън. България изглежда като хамак, вързан на две дървета. В хамака е събран Парламента, но от сянката на дърветата не се вижда кой дърпа въженцето, за да ги люшка ту наляво, ту надясно. Вечна нестабилност и люлеене, та чак свят да му се завие на народа. Вариантите за статичност на тази вечна люлка са три: или някой да разреже мрежата на хамака и всички да изпопадат, или да се изкоренят дърветата, за които е вързан хамака или всички да напуснат доброволно люлката, което няма да стане…и така ще се люлеем , докато един по един изпопадат от дупките на мрежата!

Как ли гледа на нас Европа  в  това вечно състояние на политическа нестабилност и люлеене? Стигнахме чак до там, че се залюляха и банките! Наемните актьори не успяха да сринат банковата система. Да видим сега какъв ще е следващият им ход. С една дума – уникалните парадокси на скъпата ни Родина се умножават и с това наистина можем да се гордеем, че сме единствени и неповторими.

България е единствената страна в света, в която може да видиш човек в кола за 1000 лв. и да говори по мобилен телефон за 1500 лв., както и да няма дом, но да има кола за 50 000 и да живее и яде в нея!

България е единствената страна в Европа,  която е повече загрижена да подсигури работни места на бежанците, отколкото на местното безработно население.

10533669_10202439148436389_1462147159_n

снимка: Оля Ал-Ахмед

снимка: Оля Ал-Ахмед

България е единствената страна в Европа, където нелегалните емигранти работят, въпреки че без статут нямат право и дневната им надница много често е по висока от тази на българските граждани. Ще дам пример. Кастинг агенциите наемат нелегалните емигранти от Африка като  статисти в американските кинопродукции с дневна надница 65 лв. кеш за 12 часа, а българските статисти взимат по 25 лв. за 12 часа предвид, че българските граждани попълват по закон и регламент граждански договор и от тези пари авансово им се удържа съответния данък.

България е  единствената страна в Европа с най-нисък доход на глава от населението и най-ниска средна работна заплата.

България е единсвената страна в Европа, където по главните булеварди и улици се движат многобройни вонящи каруци наравно с лъскавите Мерцедеси.

България е единствената страна в Европа, където можеш да видиш български учител-пенсионер да  рови в кофата за боклук, вместо да е в бял костюм на околосветско пътешествие! България е единствената страна в Европа с най-ниски пенсии и детски надбавки. Пенсионерите мизерстват, а младите жени не искат да раждат деца!

България е единствената страна в Европа, в която въпреки здравните осигуровки, си плащаш почти всичко, та дори и 3 лв. на личния лекар  в касичка, незнайно за какво.

България е единствената страна в Европа, в която най-старите и красиви сгради в центъра на столицата буквално се срутват и рушат, никой не ги ремонтира . Защо градската управа  не е заинтересована да направи всички сгради в прилежен уеднаквен вид, запазвайки невероятната архитектура и автентичност на столицата. Да не говорим, че влизайки в София от летището чужденците виждат „прекрасните” блокове на ж.к. Дружба, които са с паднала мазилка на балконите, не само ужасяващо грозни, но и смешни за една европейска столица.

България е единствената страна в Европа с най-много дупки по пътищата, което ни гарантира счупване на полуоските, искривяване на джантите, предния мост и други щети, за което плащаме задължително и пътен данък!

България е единствената страна в Европа, където градският транспорт не е пригоден за качване на инвалиди в инвалидни колички. Същото важи и за стълбите във входовете на жилищните блокове.

България е единствената страна в Европа, където с конкурс и връзки децата влизат в детските градини, още дори преди да се родят.

България е единствената страна в Европа с толкова много партии и породени от тях политически разногласия.

България е единствената страна в Европа, където първо се присвояват парите от европейските проектите, а остатъкът се разпределя за реалното им усвояване.

10529694_10202439164956802_599311812_n

снимка: Оля Ал-Ахмед

снимка: Оля Ал-Ахмед

България е единствена страна в света с невероятна и уникална природа, която гражданите не пазят и унищожават. Единствено у нас в парковете се строят ресторанти!

България е единствената страна в Европа,  където виждаш пушач, точно под надписа „Пушенето забранено”.

България е единствената страна в Европа, където в Южния парк, например, под табелата „Не газете тревните площи”  тревата е отъпкана от минувачи и насядалите младежи с бири.

България е единствената страна в Европа, където под знака „Паркирането забранено” или  „гараж” ще видите  паркирали автомобили.

България е единствената страна в Европа където водачите на МПС спокойно и без угризения на съвестта влизат в забранена улица и псуват този, който идва отсреща и е в пълното си право.

България е единствена страна в света, където кимването с глава на отговорите „да“ и „ не” е обратно на това във всички страни.

Единствено българският джентълмен, вместо да отвори врата на жената и да й даде път преди него, той ще мине пръв и ще пусне със замах съответната врата право в лицето на дамата!

Единствено българинът на въпросът „къде е улица Х?“ отговаря : „Не мога да ви кажа!”. Което стилистично разшифровано означава, че той знае, но не може да ни каже! Тайна е!

България е едниствената страна в света, където като влезеш в магазин и кажеш  най-учтиво „Добър ден!”, продавачката намръщено и злобно ти отговаря: „Кажете!!!”, вместо също да пожелае „добър ден, с какво мога да ви бъда полезна!”, както отговарят навсякъде по света…

България е единствената страна, така щедро надарена от Бога с такава невероятна природа от планини и море!

България е единствената  толкова малка страна в света, а родила толкова много писатели, поети, учени,  изобретатели, спортисти, талантливи деца, световно известни гласове, художници, национални герои и славянската писменост! Та дори само за кирилицата трябва да се гордеем, че сме българи!

Цени ли България своите Герои? По скоро те са високо оценени в Европа и по света, отколкото у нас.

България – нашият дом, нашият хляб, нашата Майка – нашата Родина!

Българи, защитавайте интересите на България! Обичайте я, вървете по пътя на някогашните войводи, които твърдо са отстоявали и следвали своите възгледи, вървейки по утвърдените пътеки без да се откланят наляво и надясно! Бъдете преди всичко българи, сетне сланяне и християни, и най-накрая – европейци!

Ще се надяваме за в бъдеще да се намалят парадоксите в нашата страна и да останат само уникалните ни ценности – културни, архитектурни, природни и традиционни! Пазете българщината, Българи! За да се гордее Европа, че България е една от нейните звездички!

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 18 септември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook