DRUM.bg

Новини

Бойко Борисов: Година и два месеца с популизъм държаха цената на тока

Бойко Борисов: Година и два месеца с популизъм държаха цената на тока
август 24
16:28 2014

[xyz-ihs snippet=“Adsense“]

Година и два месеца с популизъм държаха цената на тока, задължиха НЕК над 3 млрд. лева, направиха безумни договори. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на новия рудник „Върба-Батанци“ в град Мадан. Борисов даде за пример подписаният договор за изграждането на 7 блок на „АЕЦ Козлодуй” с „Уестингхаус”. „Добре че си отидоха. Дай боже след 5 октомври да има едно стабилно правителство и да реши тези проблеми. Иначе просто зимата ще е катастрофа”, прогнозира лидерът на ГЕРБ.

Той обясни, че по времето на ГЕРБ държавата е взимала по 190 млн. лева само от такси. „Една година пауза на нас ни се отрази добре. Надявам се в следващите години да възстановим не само този рудник, но и други”, каза още Борисов.

„Сринаха всички системи, самите те се разпаднаха като коалиции, като партии, псуваха се в парламента. Какво ще предложат на своите избиратели сега, ако дойдат на власт? Ще отворят „Белене” ли? Година и два месеца не го пуснаха. Ще започнат „Южен поток” ли? Орешарски и Стойнев казаха, че са го спрели. Ще правят 7 блок на АЕЦ „Козлодуй”, с какви пари?”, попита Бойко Борисов. Борисов обясни, че от парламентарната трибуна е задал въпроса дали когато са управлявали БСП, ДПС, СДС през 90-те години, тях никой не е попитал за грешките и за поуките им. „Оценява се това, което сме направили. За съжаление, сега всички проекти са спрени, програмите са спрели. Надявам се поне това служебно правителство да започне, за да може бързо след това да ги възстановим”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

„Преди една година тук нямаше какво да работите, а днес с откриването на рудника „Върба-Батанци” разкриваме над 150 работни места, които до края на годината ще станат 200 и ще се увеличават още“, подчерта Бойко Борисов. Той обясни, че само за последната година от управлението на ГЕРБ, неговото правителство и икономическия министър Делян Добрев са отдали над 80 такива концесии, чрез които са разкрити хиляди работни места и от тези концесии на година държавата е печелила по 190 млн. лева на година. „Докато ние сме направили това, за което ви говоря, другите партии са закривали рудници както този през 1990 година, защото бил наводнен. Много искам някой ден старите партии да обяснят, ако ние сме управлявали четири години, те за 24 години какво направиха и кой и кога ще понесе отговорност за стореното”, каза още Борисов пред миньорите и ги поздрави за празника им.

Бойко Борисов бе категоричен, че ако няма санкции за такива нарушения като в Бобов дол, пак ще се купуват гласове. По думите му, няма как да има лидерска битка с лидерът на БСП Михаил Миков, който въобще не е спечелил избори. “България има регистрирани колко 20 партии. Всички те си имат лидери, на всички им пожелавам успех, да се представят добре и да има честно състезание. Оттам-нататък лидерите се определят по от резултатите на изборите”, обясни Борисов. Относно обявеният от вътрешния министър първи сигнал за подготовка на купуване на гласове и дали в ПП ГЕРБ има някакви сигнали или индикации за търговия с гласове, Борисов коментира: „Всички медии отидохте в Бобов дол и видяхте как се купуват гласовете на миньорите. Сега те направиха Коалиция „Чисти ръце”- то е нарисувано, написано, видно, записано. Така, че ако няма санкции за такива нарушения като в Бобов дол, във Варна – те пак ще купуват”. Бойко Борисов обясни, че и в ГЕРБ има такива сигнали.  „Казал съм на областните структури на партията да не се притесняват от това. ГЕРБ печелят в големите градове, а там манипулация не може да има. След изборите става ясно, че в ромските гета ГЕРБ е на трето или четвърто място като партия. Вижда се кои купуват и увеличават гласовете си с подобни схеми”, допълни той. Относно това, от кои градове са сигналите подадени към ГЕРБ, Борисов каза: „Най-много от Враца, Монтана, Видин, Пловдив, Кюстендил, Пазарджик – там, където има големи ромски гета. Там ГЕРБ за съжаление, не знам какво припознаха в другите партии в рамите и какво има направиха толкова добро, но за съжаление там сме четвърта политическа сила. Първа сме във всички големи градове, в чужбина, но в ромските гета за съжаление не можем да стане дори втори”, каза лидерът на ГЕРБ. „Надявам се прокуратурата, МВР, ДАНС да успеят да ограничат това, което се случва на изборите, защото говори лошо за репутацията на България”, добави още Бойко Борисов.

Пресцентър ГЕРБ

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 20 септември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook