DRUM.bg

Новини

Бареков: Противник съм на Пеевски и Борисов и не съжалявам за това

Бареков: Противник съм на Пеевски и Борисов и не съжалявам за това
август 06
10:24 2014
[xyz-ihs snippet=“Adsense“]
Станах прекалено опасен и прекалено голям. Противник съм на Пеевски и Борисов, за което не съжалявам.Така лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков коментира в сутрешния блок на Нова телевизия атаките срещу него и ББЦ.

„Държавниците нямат право да правят бизнес. Обръщам се към Пеевски и Борисов – не ви трябват медии и медийни империи, не ви трябват големи строителни фирми, вие сте политици, работете за хората!“, призова лидерът на ББЦ. Той разкри, че в проекта „Южен поток“ са били включени фирми както на Делян Пеевски, така и на Бойко Борисов.
В т.нар. разпад на „България без цензура“ няма нищо вярно, подчерта още Бареков. „Това беше една медийна кампания, в която се въртят 4-5 човека, за да обясняват, че партията се разпада“, обясни той. По думите му кампанията срещу него и партията се води във вестниците на Пеевски, а медийната маша на атаката е Яне Янев, който е доста добре отразен там. „В момента има съвпадения между интереса на Борисов и на Янев“, посочи още лидерът на ББЦ.
15 хиляди нови членове са се записали в „България без цензура“ в последните месеци, а 7 я напуснаха, обясни Бареков. Той припомни и последните данни на социолозите от Галъп, според които ББЦ е трета политическа сила заедно с ДПС.
Откога в България стана престъпление човек да получава пари по договори, да плаща данъци, попита той във връзка с атаките от страна на Янев. От договорите с ТВ7 и Нюз7, които Бареков е управлявал, става ясно, че  като член на борда на директорите и изпълнителен директор е трябвало да получи 10 млн.евро за постигнати резултати. Но тъй като те са прекратени по-рано е получено обезщетение от 2 млн. евро. За тази сума е платен данък от 462 хил. лева. Половин милион лева от получената компенсация е дарена на Гражданското сдружение „България без цензура“.
Той допълни, че онова, което говори Яне Янев за фирмата Пиеро е пълна лъжа. „Пиеро беше под контрола на Красимир Гергов. С днешна дата аз не знам кой я ръководи. Аз съм работил с тази фирма само като изпълнителен директор. Тя е давала някакви приходи в телевизията, както и н Нова, ТВ7, Нюз 7…, но пари под формата на реклама не са идвали към мен“, каза лидерът на ББЦ. По отношение на сигнала на Протестна мрежа, че е нарушен закона за финансирането на политическите партии Бареков каза, че това е лъжа. По думите му средствата, които той е отделил са дадени на Гражданското сдружение. „Парите, които аз дари на ГС „ББЦ“ бяха изхарчени за каузи на самите членове, които се правиха в цялата страна. Тези пари бяха дадени преди да се създаде партията на 27 март 2014 г. В момента по сметката са сдружението няма нищо. А в сметката на партията има малка сума, останала след изборите за Европейски парламент“, обясни Бареков. „Нека ви дам един пример и да ви припомня как ГЕРБ стартираха през 2009 г. – с два заема, които Цветанов и Борисов теглиха на стойност близо 900 хил. лв. ДБГ стартира като гражданско сдружение и се финансираше с масирана дарителска кампания“, припомни още лидерът на ББЦ.

източник: Пресцентър ББЦ, снимка: Нова ТВ

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 19 октомври 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook