DRUM.bg

Новини

Бареков: Няма лош материал, а лоши политици

Бареков: Няма лош материал, а лоши политици
август 16
17:53 2014

Политиците, които са основни опоненти на „България без цензура“, ограбиха българския народ. Това каза лидерът на ББЦ Николай Бареков на среща със спортни клубове и ММА бойци във Варна. „ДПС, ГЕРБ и БСП разочароваха народа. Ако имаше и грам вяра в тях, нямаше да се срине доверието в институциите, мотивира се той. Проблемът на България не е лош материал, а лошите политици, допълни Бареков.
Който споделя нашите ценности е добре дошъл при нас, каза Бареков. Приоритетите на ББЦ са социалната политика, здравеопазването, образованието и спортът, обяви той.
На срещата Бареков представи очертаващите се водачи на листи. В Хасково листата ще се води от спортиста Борислав Иглев.
Има два начина да успееш в една пазарна икономика – или с мозък, или с мускули, но най-добре е да има баланс между двете. Това каза зам.-председателят на ББЦ Светлин Танчев. Не случайно ние сме избрали нтъра, защото искаме да вземем най-доброто и от двете – и от лявото, и от дясното. „В 21 век нещата стават с комплексна игра, само с мозък или само с мускули не става“, мотивира се Танчев.
Държавата трябва да бъде извадена от бизнеса, каза още той. Това, според него е водещо за успеха на икономиката ни. В сферата на образованието и здравеопазването трябва пълна реформа. В образованието е наложително да се наблегне на спорта. Той учи на постоянство, дисциплина и как да работиш в колектив. Отделен въпрос, според него, е че самите програми трябва да са много по-атрактивни и с практична насоченост.
За да се върне доверието в икономиката – да има чуждестранни инвеститори и страната ни да стане атрактивна за инвестиране, трябва да се направи и съдебна реформа, каза Танчев. Той допълни, че до момента това, което ББЦ е говорила, го е направила реалност. Като пример той даде внесените закони за „Чисти ръце“, за задължителното гласувате и за монополите.
Варна е една от малкото общини, които дават пари за спорт, но къде отиват, никой не знае. Този проблем посочи председателят на МББЦ във Варна Антоан Влаев. За да издържам спортния си клуб, аз съм принуден да работя на две места, защото пари от спорт не се изкарват. Навсякъде по света, където се развива такава дейност, спортистите се издържат от държавата, но не и у нас. Това трябва да се промени, категоричен е той.
Лидерът на ББЦ Николай Бареков се съгласи с тезата на Влаев и обеща, че когато ББЦ вземе властта ще направи спортът държавна политика. Като пример той даде руската политика. В момента лидерът на ГЕРБ си прави реклама със спорта, но зад това се крият други интереси. Когато се строеше зала „Арена-Армеец“, която струваше 120 млн. лв., той обяви, че е намалил цената й на 100 млн. лв. Но това, според Бареков е била сумата без ДДС. „Той открадна част от средствата като в залата беше спестена лекоатлетическата писта, заради която съоръжението стана неизползваемо за редица спортове като леката атлетика. Да построиш такава зала без писта, само за да си направиш ПР е подигравка със спортната общественост. Сега „Арена-Армеец“ се използва предимно за концерти, а не за състезания“, обясни Бареков.
Според него държавата трябва да използва силовите спортове като част от националната си сигурност. Като пример той даде САЩ, където всеки щат има право на паравоенно формирование. То е въоръжено и може да се обяви срещу правителството, ако не е доволно от политиката му. 
„Идеята на ББЦ е всички спортни клубове да влязат под шапката на правителството и 50% от тяхната издръжка да е държавна. За силовите спортове – когато човек завърши кариерата си, да мине през обучение и съответно на служба в системата на сигурността – армията или полицията и така да бъде подсигурено бъдещето на всеки спортист. Кой идиот създава спортисти и после ги хвърля на улицата – само старите български политици“, заключи Бареков.

Пресцентър ББЦ

[xyz-ihs snippet=“Adsense“]

 

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 19 август 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook