DRUM.bg

Новини

Защо компютърът е по-бавен от баба ви?

Защо компютърът е по-бавен от баба ви?
май 09
17:41 2015

С течение на времето, компютърът ви става все по-бавен. Отнема ви прекалено много време да отваряте по-големи файлове, а това може да влуди дори най-търпеливия човек. На всеки от нас се е случвало едновременно да слуша музика, да работи с офис пакет и да сърфира в мрежата, което често е съпътствано от „забиване“ и изчакване. Но какво стои всъщност зад този „феномен“?

Изключително трудно е в едно изречение да се обобщи всичко, защото хората запълват компютрите си с много и най-различни неща. Едно е ясно – новозакупеното устройство винаги ще бъде по-бързо, защото все още няма натрупани файлове и програми.

Когато си вземем лаптоп, бързаме да му инсталираме различни програми. Всяка една от тях допринася за забавянето му. За това спомагат и временните файлове, които се запазват, докато сърфираме в интернет. Най-големият проблем за компютърната мудност е липсата на RAM памет, както и неизбежния недостиг на дисково пространство. В днешно време има много безплатни програми за почистване на претъпкани твърди дискове.

Ако все пак не разполагате с много качена информация на компютъра си, значи той е прекалено стар. Редовно използвайте антивирусна програма, за да отстранявате вируси или злонамерен софтуер. Уверете се, че поне веднъж седмично почиствате кеша, историята на сърфирането и временните интернет файлове. С всяка изминала година технологиите напредват все повече, а нашите компютри остаряват преждевременно.

Ето и една безплатна програма, с която ще можете да поддържате системата си чиста и да подобрявате скоростта на компютъра си:

Advanced SystemCare

0 Коментара

Все още няма коментари!

Няма коментари в момента, искате ли да добавите един?

Напиши коментар

Напиши коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Реклама

Хороскоп

Хороскоп за 24 септември 2018
Хороскопи от astro5.net

Последвайте ни в Google+

Харесайте ни във Facebook